سهراب عاقبتی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: دامپزشکی تنها سازمانی است که نظارت و بازرسی بهداشتی را بر تمامی محصولات فرآورده های خامی با منشا خوراکی و غیر خوراکی دارد.
وی همچنین با بیان اینکه بازرسی در کشتارگاه ها ی دام و طیور بر دو بخش (قبل و بعد از کشتار) تقسیم می شود، اظهارداشت: در کشتارگاه ها علاوه بر بازرس بهداشتی بخش خصوصی یک دامپزشک از بخش دولتی نیز مستقر و نظارت می کند.
مدیرکل دامپزشکی گیلان گفت: بیماری های همچون هاری، جنون گاوی و همچنین بیماری های تب دار باید قبل از کشتار تشخصیص داده شوند چون هیچ گونه علائمی بر روی لاشه دام وجود ندارد.
وی افزود: بعد از کشتار امعا، احشا و تمامی قسمت های لاشه دام بازرسی بهداشتی می شود در صورت مشاهده هرگونه بیماری از چرخه مصرف حذف خواهد شد.
عاقبتی در خصوص جعلی بودن مهرهای که بر روی لاشه دام ها زده می شود، اظهارداشت: احتمال جعل این مهر ها خیلی ضعیف است چون بعد از کشتار لاشه 24 ساعت باید در اتاق سرد که دمایش بین صفر تا چهار درجه است، نگهداری شود، این عمل باعث حذف بیماری ها به ویژه تب کریمه کنگو می شود.
وی ادامه داد: با خودروهای یخچال دار لاشه دام ها حمل و برای هر لاشه برگه ای صادر می شود که این برگه ها کدار هستند که راه تقلب را به حداقل می رساند.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با اذعان اینکه شیوع بیماری تب سه روزه گاوی در استان از خرداد ماه امسال بوده است، گفت: این بیماری از شرق کشور وارد گیلان شد و عاملش ویروس بود که از طریق نیش پشه و باد منتقل می شود.
وی افزود: متاسفانه شدت واگیری بیماری خیلی زیاد بود و 30 درصد جمعیت دامی استان آلوده شدند، با توجه به اینکه تلفات این بیماری می توان یک تا سه درصد باشد اما در استان دو دهم درصد بود.
عاقبتی یادآورشد: بیماری تب سه روزه مشترک بین انسان و دام نیست بنابراین خطری بواسطه مصرف گوشت و شیر دام های آلوده انسان را تهدید نخواهد کرد.
نظر شما